In de zalen

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

Laura Poitras

US
117
min
2022
VO EN ST FR/NL

Nan Goldin heeft een revolutie teweeggebracht in de fotokunst en begrippen als gender en definities van normaliteit opnieuw uitgevonden.

Tickets

ALMA VIVA

Cristèle Alves Meira

PT
88
min
2022
VO PT ST FR/NL

In een klein dorp in Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt.

Tickets

BEAU IS AFRAID

Ari Aster

US
178
min
2023
VO EN ST FR/NL

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen.

Tickets

IRAQ'S INVISIBLE BEAUTY

Sahim Omar Kalifa, Jurgen Buedts

BE
87
min
2023
VO ST FR/NL

Latif al Ani, geboren in 1932 in Baghdad, staat bekend als de 'vader van de Iraakse fotografie'. Hij fotografeert zijn vaderland gedurende 30 jaar, lang voor oorlogen zijn land zullen verscheuren.

Tickets

JEANNE DU BARRY

Maïwenn

FR, UK
113
min
2023
VO FR ST NL

Jeanne Vaubernier, een burgerdochter die graag maatschappelijk wil stijgen, gebruikt haar charmes om boven haar omstandigheden uit te stijgen. Haar minnaar, de graaf Du Barry, die rijk wordt dankzij Jeanne's lucratieve galanterie, wil haar voorstellen aan de koning.

Tickets

L'IMPORTANT C'EST D'AIMER

Andrzej Zulawski

FR, IT, DE
109
min
1975
VO FR ST EN

Servais, een fotograaf, ontmoet Nadine, een actrice die, om te overleven, gedwongen wordt pornografische films op te nemen. Hij geeft opdracht tot een toneelstuk zonder medeweten van Nadine, waarin zij een rol krijgt waarin zij haar kwaliteiten tot uitdrukking kan brengen.

Tickets

LA DOUBLE VIE DE VERONIQUE

Krzysztof Kieslowski

FR, PL
96
min
1991
VO FR ST NL

Twee parallelle verhalen over twee identieke vrouwen, de een woonachtig in Polen, de ander in Frankrijk. Ze kennen elkaar niet, maar hun levens zijn diep met elkaar verbonden.

Tickets

LA PISCINE

Jacques Deray

FR, IT
122
min
1969
VO FR ST EN

Jean-Paul and Marianne are the ideal couple and live happily in their villa in Saint-Tropez, until the day Harry arrives clinging to the arm of the fiery Penelope.  Marianne's former lover disturbs their quiet life. The tension rises.

Tickets

LE BLEU DU CAFTAN

Maryam Touzani

MA
118
min
2022
VO ST FR/NL

Halim is al heel lang getrouwd met Mina met wie hij een traditionele kaftanwinkel runt in de medina van Salé, Marokko. Ondanks het geheim dat Halim meedraagt, leeft het stel in vrede. Maar Mina's ziekte en de komst van een jonge leerling verstoren dit evenwicht.

Tickets

LE PARADIS

Zeno Graton

BE
83
min
2023
VO FR ST NL

De zeventienjarige Joe staat op het punt om vrij te komen uit een detentiecentrum voor minderjarigen. Als de rechter zijn vrijlating goedkeurt, zal hij zelfstandig gaan wonen. Maar de komst van een nieuwe jongen, William, zal zijn verlangen naar vrijheid in twijfel trekken.

Tickets

LOU REED BERLIN

Julian Schnabel

US
85
min
2007
VO EN ST FR/NL

Lou Reed en zijn fans hebben 33 jaar gewacht op het concert dat in deze film wordt voorgesteld. In 1973 nam de artiest "Berlin" op, een ambitieus album dat een verrassend contrast vormde met zijn album "Transformer".

Tickets

SAULES AVEUGLES, FEMME ENDORMIE

Pierre Földes

FR
100
min
2022
VO FR ST NL

Een praatzieke kikker die Tokyo wil redden van een gigantische worm met de hulp van een schizofrene, verlegen accountant, terwijl diens weinig ambitieuze collega probeert om te gaan met zijn gefrustreerde vrouw en zijn verdwaalde kat.

Tickets

SUPERASTICOT - VFR

Jac Hamman, Sarah Scrimgeour

GB
40
min
2022
VFR

Superasticot is super-elite, Superasticot is super-spierlijk! Als held met een groot hart brengt hij zijn dagen door met het redden van de dieren in de tuin. Wanneer Saurien, de kwade en hebzuchtige hagedismagiër hem gevangen neemt, verenigen al zijn insectenvrienden zich om hem te redden.

Tickets

TENGO SUENOS ELECTRICOS

Valentina Maurel

FR, CR, BE
104
min
2022
VO ES ST FR/NL

In haar debuutfilm TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS legt regisseur Valentina Maurel met een rauwe gevoeligheid de dunne lijn tussen liefde en haat vast. Voor haar film keert zij terug naar Costa Rica waar ze opgroeide. De ideale setting voor dit broeierige coming-of-age verhaal.

Tickets