In de zalen

EXCURSION (Ekskurzija)

Una Gunjak

BA, FR, NW, HR
93
min
2023
VO BA ST FR/NL

In Sarajevo beweert een tiener op zoek naar erkenning dat ze haar eerste seksuele ontmoeting had tijdens een spelletje truth or dare tussen schoolkinderen. Gevangen in haar eigen leugen verzint ze een zwangerschap en wordt ze het middelpunt van een controverse die uit de hand loopt.

Tickets

IL PLEUT DANS LA MAISON - EN SUBT

Paloma Sermon-Daï

BE
82
min
2023
VO FR ST EN

Onder een verzengende zon zijn Purdey, zeventien, en haar broer Makenzy, vijftien, aan zichzelf overgelaten en proberen ze op eigen kracht rond te komen. Terwijl Purdey schoonmaakwerk doet in een hotelcomplex, verdient Makenzy wat geld door toeristen te bestelen.

Tickets

LA BETE

Bertrand Bonello

CA, FR
146
min
2023
VO EN/FR ST FR/NL

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie heerst, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Om er vanaf te komen, moet Gabrielle haar DNA zuiveren door opnieuw in haar vorige levens te duiken. Daar vindt ze Louis, haar grote liefde.

Tickets

LA CAPTIVE

Chantal Akerman

FR, BE
118
min
2000
VO FR ST EN

De jaloerse obsessie van een nietsdoende rijke man met zijn nonchalante minnares. Verbale intimidatie, obsessieve stalking en de ambiguïteit van amoureuze gevoelens in Chantal Akermans verbluffend afstandelijke bewerking van Prousts La Prisonnière.

Tickets

THE STATE OF THINGS (L'Etat des Choses)

Wim Wenders

GR, PT, FR
121
min
1982
VO EN ST FR

In Portugal, in een hotel dat verwoest is door een storm, is een filmploeg bezig met de opnames van The Survivors, de remake van een sciencefictionfilm uit de jaren 1950. Maar de producent verdwijnt plotseling zonder een cent op zijn naam en het filmen moet worden gestopt.

Tickets