In de zalen

AFTERSUN

Charlotte Wells

GB
102
min
2022
VO EN ST FR/NL

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

Tickets

AUGURE

Baloji

BE, NL, CG
90
min
2023
VO ST FR/NL

Vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd, zien hun paden elkaar kruisen in een magisch-realistisch Congo. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Tickets

Club 35 - HELL IN THE PACIFIC

John Boorman

US
103
min
1968

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden een Amerikaanse piloot en een Japanse marinekapitein achtergelaten op een onbewoond eilandje in de Stille Oceaan. Daar moeten ze hun vijandigheid beëindigen en samenwerken als ze willen overleven, maar zullen ze dat doen?

Tickets

FALLEN LEAVES (Les Feuilles Mortes)

Aki Kaurismäki

FI
81
min
2023
VO ST FR/NL

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven.

Tickets

HOLLY

Fien Troch

BE, LU, NL
102
min
2023
VO NL ST FR

Holly is een 15 jarig meisje die een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben. Alle ogen zijn op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap.

Tickets

HOW TO HAVE SEX

Molly Manning Walker

UK
91
min
2023
VO EN ST FR/NL

Om het einde van de middelbare school te vieren, gaan Tara, Skye en Em met hun vriendinnen voor het eerst op vakantie naar een populair vakantieoord aan de Middellandse Zee. Het trio verheugt zich op het ene feestje na het andere, de ene roes na de andere en de ene all-nighter na de andere.

Tickets

LA FIANCEE DU POETE

Yolande Moreau

FR, BE
103
min
2023
VO FR ST NL

Mireille, een liefhebster van schilderkunst en poëzie, komt rond als serveerster in de cafetaria van de Beaux-Arts in Charleville, terwijl ze leeft van kruimeldiefstal en sigarettendoosjes.

Tickets

LE REGNE ANIMAL

Thomas Cailley

FR
128
min
2023
VO FR ST NL

In een wereld die geteisterd wordt door een golf van mutaties die sommige mensen geleidelijk in dieren veranderen, doet François er alles aan om zijn vrouw te redden, die getroffen is door dit mysterieuze fenomeen.

Tickets

L’INCROYABLE NOËL DE SHAUN LE MOUTON - no dial

Steve Cox

UK
52
min
2023
NO DIAL

Een programma met 2 korte films : Vrolijk kerstfeest, Timmy! (22 min) Shaun het Schaap, Ontsnappen aan Kerstmis (30 min)

Tickets

PERFECT DAYS

Wim Wenders

JP, DE
123
min
2023
VO ST FR/NL

Hirayama werkt als toiletreiniger in Tokio. Hij lijkt tevreden met zijn eenvoudige leven. Hij volgt een gestructureerd dagelijks leven en besteedt zijn vrije tijd aan zijn passie voor muziek en boeken. Hirayama heeft ook een voorliefde voor bomen en fotografeert ze.

Tickets

THE BOY AND THE HERON

Hayao Miyazaki

JP
124
min
2023
VO ST FR NL

Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt in een wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld, vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante.

Tickets

THE OLD OAK

Ken Loach

UK, FR, BE
113
min
2023
VO ST FR/NL

In een dorp dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen in het dorp brengt onrust, maar biedt ook nieuwe kansen.

Tickets

VINCENT DOIT MOURIR

Stephan Castang

FR, BE
115
min
2023
VO FR ST NL

Vincent wordt uit het niets achtervolgd door vreemden. Elke keer als hij oogcontact maakt met iemand, hebben ze moorddadige bedoelingen en moet hij letterlijk rennen voor zijn leven. In eerste instantie probeert Vincent zijn dagelijkse bezigheden voort te zetten, totdat het uit de hand loopt.

Tickets