In de zalen

DONBASS

Sergey Loznitsa

Russia, Ukraine
120
min
Russian, Ukrainian

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een 'praktische handleiding' voor het overleven in zo'n hel.

Tickets

DOUBLES VIES

Olivier Assayas

France
108
min
French

Alain, 40 jaar, leidt een bekende uitgeverij. De romans van zijn vriend Leonard, een bohemien schrijver, worden er uitgegeven. Selena, de vrouw van Alain, is de ster van een populaire tv-reeks. Valerie, de vriendin van Leonard, is de assistente van een politicus.

Tickets

EIGHT GRADE

Bo Burnham

USA
93
min
EN

De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen.

Tickets

EN VILLE ! - 02 - BAINS PUBLICS

Kita Bauchet

60
min
Fr

De Marollen, in het hart van Brussel.

Tickets

FATWA

Mahmoud Ben Mahmoud

BE
102
min
Arabic, FR, EN

2013. Brahim Nadhour, een Tunesiër die sinds zijn scheiding in Frankrijk woont, keert naar Tunis terug om er zijn zoon Marouane te begraven die omgekomen is bij een motorongeval.

Tickets

IF BEALE STREET COULD TALK

Barry Jenkins

USA
117
min
EN

Harlem in de jaren 70. Tish en Fonny zijn sinds altijd al verliefd op elkaar en bereiden zich voor op de komst van hun kindje. Maar Fonny wordt valselijk beschuldigd en gearresteerd. Met de hulp van haar familie doet Tish er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen en hem vrij te krijgen.

Tickets

ROMA

Alfonso Cuarón

USA, Mexico
135
min
Spanish

Roma speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.

Tickets

SHOPLIFTERS

Hirokazu Kore-eda

Japan
120
min
Japanese

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin.

Tickets

THE FAVOURITE

Yorgos Lanthimos

UK
121
min
EN

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail.

Tickets

WERK OHNE AUTOR

Florian Henckel von Donnersmarck

Germany
188
min
German

In 'Werk ohne Autor', geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft.

Tickets