In de zalen

ALL OF US STRANGERS

Andrew Haigh

UK, US
105
min
2023
VO EN ST FR/NL

Adam (Andrew Scott) woont in een verlaten torenflat in Londen. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal) doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leven. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden.

Tickets

CHIENNES DE VIES

Xavier Seron

BE
88
min
2023
VO FR ST EN

De mens is een hond voor de mens. De ergste soort hond. Chiennes de vies: 3 hondenkronieken die op humoristische wijze de mens, zijn eenzaamheid en zijn zoektocht naar liefde uitbeelden.

Tickets

DREAM SCENARIO

Kristoffer Borgli

104
min
2024
VO EN ST FR/NL

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een virale celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om.

Tickets

DRIVE-AWAY DOLLS

Ethan Coen

USA
84
min
2024
VO EN ST FR/NL

Deze komedie is geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke en volgt Jamie, een ongeremde vrije geest die klaagt over alweer een breuk met een vriendin, en haar ingetogen vriendin Marian die wanhopig wat losser moet worden.

Tickets

GOLDEN EIGHTIES

Chantal Akerman

FR, BE
96
min
1986
VO FR ST NL

In een winkelgalerij kruisen en ontmoeten klanten en winkelmeisjes elkaar dagelijks, in Lili's kapsalon, in de prêt-à-porter boetiek van de familie Schwartz, of aan de bar bij Sylvie. Allen dromen ze van liefde: verboden liefde, epistolaire liefde, onmogelijke liefde...

Tickets

IL PLEUT DANS LA MAISON

Paloma Sermon-Daï

BE
82
min
2023
VO FR ST NL

Onder een verzengende zon zijn Purdey, zeventien, en haar broer Makenzy, vijftien, aan zichzelf overgelaten en proberen ze op eigen kracht rond te komen. Terwijl Purdey schoonmaakwerk doet in een hotelcomplex, verdient Makenzy wat geld door toeristen te bestelen.

Tickets

Kinolatino - PEDAGIO (TOLL)

Carolina Markowicz

BR
101
min
2023
VO PT ST FR/EN

Toll: Suellen is een Braziliaanse tolwachter en toegewijde moeder voor haar tienerzoon Antonio. Omdat ze de eindjes moeilijk aan elkaar kan knopen, zoekt ze alternatieve methodes om geld te verdienen.

Tickets

LA BETE

Bertrand Bonello

CA, FR
146
min
2023
VO EN/FR ST FR/NL

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie heerst, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Om er vanaf te komen, moet Gabrielle haar DNA zuiveren door opnieuw in haar vorige levens te duiken. Daar vindt ze Louis, haar grote liefde.

Tickets

LA CHIMERA

Alice Rohrwacher

IT, FR, CHE
130
min
2023
VO IT ST FR/NL

Met zijn bende "tombaroli" plundert Arthur graven en archeologische wonderen. Hij heeft een gave die hij goed kan gebruiken: hij kan leegte voelen. De leegte van de aarde waarin de overblijfselen van een voorbije wereld liggen.

Tickets

POOR THINGS

Yorgos Lanthimos

IR, UK, US
137
min
2023
VO EN ST FR/NL

Een jonge vrouw, weer tot leven gewekt door een onorthodoxe wetenschapper, vertrekt met een advocaat op een wervelend avontuur door de continenten. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt ze standvastig in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Tickets

RETRATOS FANTASMAS (Portraits Fantômes)

Kleber Mendonça Filho

BR
93
min
2023
VO PT ST FR/EN

Portraits fantômes is een multidimensionale reis door de tijd, film, geluid, architectuur en stedenbouw in Recife, de Braziliaanse hoofdstad van Pernambuco.

Tickets

SKUNK

Koen Mortier

BE
105
min
2023
VO NL ST FR

De verwaarloosde tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, het verleden blijft hem achtervolgen…

Tickets

THE ZONE OF INTEREST

Jonathan Glazer

UK
105
min
2023
VO DE ST FR/NL

THE ZONE OF INTEREST is de nieuwe film van Jonathan Glazer, bekend van UNDER THE SKIN, met een fenomenale hoofdrol van Sandra Hüller (TONI ERDMANN).

Tickets

TOTEM

Lila Avilés

MX
95
min
2023
VO ES ST FR NL

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader.

Tickets