In de zalen

22 JULY

Paul Greengrass

Norway, Iceland
143
min
EN

In 22 JULY vertelt de voor een Oscar genomineerde filmmaker Paul Greengrass (CAPTAIN PHILLIPS, UNITED 93) het waargebeurde verhaal over de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag in Noorwegen.

Tickets

BLACKKKLANSMAN

Spike Lee

USA
144
min
EN

Visionair filmmaker Spike Lee vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een Amerikaanse held. Het is begin jaren zeventig en Ron Stallworth (John David Washington) is de eerste Afrikaans-Amerikaanse detective die in de politieafdeling van Colorado Springs dient.

Tickets

BURNING

Lee Chang-Dong

Corée du Sud
148
min
Korean

Jongsoo werkt parttime als koerier in Seoul maar droomt van een schrijverscarrière. Toevallig ontmoet hij Haemi, een meisje dat vroeger in zijn buurt woonde. Ze vraagt ​​hem om tijdens haar vakantie in Afrika voor haar kat te zorgen.

Tickets

DOGMAN

Matteo Garrone

Italy
102
min
IT

Marcello baat een hondentrimsalon uit in een desolate buitenwijk. Hij is een discrete man die door iedereen wordt geapprecieerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt andermaal terroriseert.

Tickets

FAHRENHEIT 11/9

Michael Moore

USA
126
min
EN

Quinze ans après le célèbre documentaire "Fahrenheit 9/11" dans lequel il étrillait la présidence de George W Bush, dénonçant notamment l'arrivée d'un médiocre pétrolier texan à la Maison Blanche, le sulfureux réalisateur Michael Moore revient avec "Fahrenheit 11/9".

Tickets

GIRL

Lukas Dhont

BE
100
min
FR - NL

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Tickets

L'ANNEE DERNIERE A MARIENBAD - GERESTAUREERDE VERSIE 4K

Alain Resnais

France, Italie
94
min
FR

In een luxehotel tracht een man een vrouw ervan te overtuigen dat ze elkaar een jaar tevoren op dezelfde plaats al hadden ontmoet en dat ze hadden afgesproken elkaar opnieuw te ontmoeten.

Tickets

NIET SCHIETEN

Belgium
139
min
NL

De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal van David Van de Steen, ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ en wordt gevolgd vanuit het standpunt van Davids grootvader, een rol vertolkt door Jan Decleir.  Ruim 25 jaar na ‘Daens’ betekent dit een nieuwe grote en intense samenwerking tussen Coninx en

Tickets

NOS BATAILLES

Guillaume Senez

BE
98
min
FR

Oliver (Romain Duris) probeert na het plotselinge vertrek van zijn vrouw, als alleenstaande vader van twee kinderen met een veeleisende baan, zijn z’n leven opnieuw op orde moet stellen.

Tickets

QUATUOR A CORNES

Arnaud Demuynck, Benjamin Botella

BE, FR
43
min
FR

Tickets