In de zalen

DOLOR Y GLORIA

Pedro Almodovar

115
min

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is. Via ontmoetingen en herinneringen blikt hij terug op zijn leven, op de hoogte- en laagtepunten.

Tickets

DUELLES

Olivier Masset-Depasse

France, Belgium
93
min
FR

In de jaren 60 zijn Alice en Céline de beste vrienden van de wereld, net als hun zoons Maxime en Théo. Hun medeplichtigheid is onberispelijk tot de dag dat een tragisch ongeluk hun leven verstoort.  ​

Tickets

LE JEUNE AHMED

Jean-Pierre & Luc Dardenne

84
min

In het hedendaagse België slingert het lot van de 13-jarige Ahmed tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven.

Tickets

LE JEUNE AHMED English Subt.

Jean-Pierre and Luc Dardenne

In Belgium, today, the destiny of young Ahmed (13), caught between his imam's ideals of purity and life's temptations.

Tickets

MAURICE

James Ivory

United Kingdom
English

Nadat zijn minnaar hem afwijst, probeert een jonge man zijn seksualiteit te accepteren binnen de onderdrukkende Edwardiaanse samenleving. 30 jaar na de première resoneert de film meer dan ooit in deze stralende remasterde versie.

Tickets

PACHAMAMA

Juan Antin

72
min

De jonge Tepulpaï en Naïra wonen in een afgelegen dorp in het Andesgebergte. De bewoners aanbidden Pachamama, de godin van moeder aarde.

Tickets

ROYAL CORGI - VF

Vincent Kesteloot, Ben Stassen

Belgium
85
min
FR

Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, duurt het niet lang voor hij de drie andere koninklijke corgi's overschaduwt en het hart van de koningin verovert. Tot grote afgunst van zijn beste vriend Charlie, die er al jaren van droomt de favoriete corgi te worden. 

Tickets

SIBYL

Justine Triet

France
100
min
French

Sibyl is een romanschrijver die psychoanalyticus is geworden. Ze besluit de meeste van haar patienten achter haar te laten om weer te schrijven. Terwijl ze inspiratie zoekt, vraagt Margot, een jonge actrice in nood, haar om hulp.

Tickets

SIBYL - English Subt.

Justine Triet

Sibyl, a jaded psychotherapist, returns to her first passion: writing. But her newest patient Margot, a troubled up-and-coming actress, proves to be a source of inspiration that is far too tempting.

Tickets

TEL AVIV ON FIRE

Sameh Zoabi

97
min

Israël / Palestina, vandaag. Salam, een charmante 30-jarige Palestijn die in Jeruzalem woont, werkt als stagiair voor de Palestijnse populaire soapopera "Tel Aviv on Fire", geproduceerd in Ramallah.

Tickets

TEMBLORES

Jayro Bustamante

Wanneer de 40-jarige Pablo (Juan Pablo Olyslager) zijn gezin vertelt dat hij homoseksueel is, zakt de grond onder hun voeten weg. Voor Pablo zijn de gevolgen echter niet te overzien: hij wordt ontslagen, mag zijn kinderen niet meer zien en wordt verjaagd uit zijn Guatemalteekse gemeenschap.

Tickets