In de zalen

ARTHUR RAMBO

Laurent Cantet

FR
87
min
VO FR ST NL

Wie is Karim D.? De jonge toegewijde en beloftevolle schrijver of is hij Arthur Rambo, zijn alter-ego die haatdragende berichten plaats op sociale media en dreigt ontmaskerd te worden…

Tickets

FOLON

Gaetan Saint-Remy

BE
85
min
VO FR ST NL

Een onverwacht, intiem en bijzonder portret van Jean-Michel Folon (1934-2005). Soms aanbeden, soms controversieel, wordt Folon vandaag nog steeds erkend als een van de meest invloedrijke Belgische kunstenaars van de tweede helft van de 20e eeuw.

Tickets

I AM CHANCE

Marc-Henri Wajnberg

BE, COD, FR
85
min
VO LIN ST FR/NL

I am Chance vertelt het verhaal van een groep jonge meisjes die in de straten van Kinshasa leeft. Een leven op straat en met paradoxen: ze zijn om de beurt ongepast, verstandig, onschuldig, gewiekst, scherpzinnig, brutaal, weerbaar, en bovenal, vrij.

Tickets

INEXORABLE

Fabrice du Welz

BE, FR
98
min
VO FR ST NL

Na het overdonderende succes van zijn debuutroman is Marcel Bellmer er niet meer in geslaagd om dat succes te evenaren. Jaren later en na een depressie die hem compleet gevloerd heeft, verhuist hij samen met zijn vrouw en dochter naar het weelderige landgoed van zijn pas overleden schoonvader.

Tickets

LA PANTHERE DES NEIGES

Marie Amiguet, Vincent Munier

FR
92
min
VO FR ST NL

Hoog op het Tibetaanse plateau, tussen onontdekte en ontoegankelijke valleien ligt een van de laatste heiligdommen van de wilde wereld, waar zeldzame en onontdekte fauna leeft.

Tickets

LEAVE NO TRACES

Jan P. Matuszynski

FR, PL, CZ
160
min
VO PL ST FR/NL

Polen, 1983. Het land wordt opgeschrikt door de zaak Grzegorz Przemyk, een student die wordt doodgeslagen door een militie. Deze op ware feiten gebaseerde film volgt het verhaal van Jurek, de enige getuige van de moord, die op slag staatsvijand nr 1 wordt.

Tickets

RIEN A FOUTRE

Emmanuel Marre, Julie Lecoustre

BE
115
min
VO ST FR/NL

Cassandra, 26 jaar is stewardess bij een low cost luchtvaartmaatschappij. Ze leeft van dag tot dag, werkt en feest non-stop. Maar door een incident wordt ze verplicht stil te staan en terug te keren naar haar leven thuis in België.

Tickets

TROMPERIE

Arnaud Desplechin

FR
105
min
VO FR ST EN

Londen, 1987.

Tickets

VIENS JE T'EMMENE

Alain Guiraudie

FR, BE
100
min
VO FR ST EN

In de stad Clermont-Ferrand ontmoet de dertiger Médéric de prostituee Isadora. Hij valt als een blok voor de getrouwde vrouw. Wanneer het stadscentrum op kerstavond het doelwit wordt van een terreuraanslag zoekt de jonge, dakloze Selim zijn toevlucht in het gebouw waar Médéric verblijft.

Tickets

VORTEX

Gaspar Noé

FR, BE
143
min
VO FR ST NL

"Life is a short party that will soon be forgotten."

Tickets