In de zalen

CAPHARNAUM

Nadine Labaki

Lebanon
123
min
Arabic

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: “ Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoord Zain: “Omdat ze me op de wereld gezet hebben!”.

Tickets

CLIMAX

Gaspar Noé

France
95
min
FR

GEBOORTE EN DOOD ZIJN BUITENGEWONE ERVARINGEN. HET LEVEN IS EEN VLUCHTIG PLEZIER.

Tickets

COLD WAR

Paweł Pawlikowski

UK, France, Poland
84
min
VO

Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar kunnen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

Tickets

DE CHAQUE INSTANT

Nicolas Philibert

France
105
min
FR

Elk jaar zijn ze met tienduizenden die hun studies verpleegkunde beginnen. Toevertrouwd aan de zorgen van het “Instituut voor Verpleegkunde” verdelen ze hun tijd tussen de theoretische lessen, praktijkoefeningen en stages.

Tickets

GIRL

Lukas Dhont

BE
100
min
FR - NL

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Tickets

LAZZARO FELICE

Alice Rohrwacher

Italy
125
min
IT

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen van zo’n goede inborst dat hij dikwijls onterecht aanzien wordt als “simpel van geest”, en Tancredi, een jonge edelman die vaak het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding.

Tickets

NIET SCHIETEN

Stijn Coninx

Belgium
139
min
NL

De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal van David Van de Steen, ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ en wordt gevolgd vanuit het standpunt van Davids grootvader, een rol vertolkt door Jan Decleir.  Ruim 25 jaar na ‘Daens’ betekent dit een nieuwe grote en intense samenwerking tussen Coninx en

Tickets

POUR VIVRE HEUREUX

Salima Sarah Glamine, Dimitri Linder

Belgium
88
min
FR, hurdu

Amel en Mashir, twee jonge Brusselaars, houden stiekem van elkaar. Hun vrienden en ouders zijn niet op de hoogte van hun relatie, en nog minder van hun project om samen de zomer door te brengen in Londen.

Tickets

THE WIFE

Björn Runge

USA, Sweden
100
min
EN

Joe Castleman is een gevierd schrijver, gesteund door Joan, zijn liefhebbende echtgenote. Hij is ijdel en staat graag in de belangstelling, terwijl zij het toonbeeld van elegantie en bescheidenheid is.

Tickets