In de zalen

AFTERSUN

Charlotte Wells

GB
102
min
2022
VO EN ST FR/NL

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

Tickets

BABYLON

Damien Chazelle

US
189
min
2022
VO EN ST FR/NL

BABYLON, geregisseerd door Damien Chazelle, is een origineel epos dat zich afspeelt in het Los Angeles van 1920 onder leiding van Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, met een ensemble cast waaronder Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart.

Tickets

CLOSE - EN SUBT

Lukas Dhont

BE, FR, NL
105
min
2022
VO FR/NL ST EN

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Tickets

En ville ! - ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED - Clôture

Laura Poitras

US
117
min
2022
VO ST FR/NL

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (CITIZENFOUR) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

Tickets

ERNEST & CELESTINE, LE VOYAGE EN CHARABIE - VFR

Jean-Christophe Roger, Julien Chheng

FR, LU
80
min
2022
VFR

Ernest en Célestine keren terug naar Ernests land, Charabia, om zijn kostbare gebroken viool te laten repareren. Ze ontdekken dat muziek in het hele land al jaren verboden is. Voor onze twee helden is een leven zonder muziek ondenkbaar!

Tickets

GROSSE COLERE & FANTAISIE - VFR

Arnaud Demuynck, Célia Tisserant

BE, FR
45
min
2022
VFR

- Vague à l'âme van Cloé Coutel (2021, 7'):

Tickets

JOYLAND

Saim Sadiq

PK
126
min
2022
VO ST FR/NL

Une famille patriarcale aspire à la naissance d'un petit garçon pour continuer la lignée familiale, tandis que leur plus jeune fils rejoint un théâtre de danse érotique et tombe amoureux d'une starlette trans ambitieuse.

Tickets

L'IMMENSITA

Emanuele Crialese

IT, FR
97
min
2022
VO IT ST FR/NL

Rome, 1970. Clara en Felice zijn net verhuisd naar een nieuw appartement. Hun huwelijk is voorbij: ze houden niet meer van elkaar maar kunnen niet uit elkaar gaan. Radeloos vindt Clara haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen.

Tickets

LA LIGNE

Ursula Meier

CH, BE
103
min
2021
VO FR ST NL

Nadat ze haar moeder met geweld heeft mishandeld, krijgt Margaret in afwachting van haar proces een strikt straatverbod opgelegd: ze mag geen contact meer opnemen met haar moeder en niet binnen 100 meter van het ouderlijk huis komen.

Tickets

LE OTTO MONTAGNE (De acht bergen)

Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

BE, FR, IT
147
min
2022
VO IT ST FR/NL

Pietro is een stadsjongen, Bruno is het laatste kind dat in een vergeten dorp in de Aostavallei woont. Ze worden vrienden in dit verborgen hoekje van de Alpen dat hun koninkrijk is. Het leven haalt ze uit elkaar zonder ze volledig te kunnen scheiden.

Tickets

MULHOLLAND DRIVE - 4K Restored Copy

David Lynch

US
147
min
2001
VO EN ST FR/NL

In Hollywood, tijdens de nacht, raakt Rita, een jonge vrouw, geheugenloos na een auto-ongeluk op Mulholland Drive. Ze ontmoet Betty Elms, een aspirant-actrice die net in Los Angeles is aangekomen. Met haar hulp probeert Rita haar geheugen en haar identiteit terug te krijgen.

Tickets

ONAFSCHEIDELIJK - No Dial

KR, FR, NO
35
min
2022

Wat verbindt een berenjong dat zijn moeder zoekt, een konijn dat zijn jong vergezelt bij zijn eerste stapjes, een laars die achter zijn paar aanrent of een kitten dat altijd in de voetsporen van zijn bazin loopt: de gehechtheid aan de geliefde.

Tickets

TÁR

Todd Field

US
158
min
2022
VO EN ST FR/NL

De film speelt zich af in de wereld van de klassieke muziek en richt zich op Lydia Tár, beschouwd als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de allereerste vrouwelijke dirigent van een groot Duits orkest.

Tickets

TRIANGLE OF SADNESS

Ruben Östlund

SE, FR, UK
150
min
2022
VO EN ST FR/NL

Na de Fashion Week worden Carl en Yaya, een stel modellen en influencers, uitgenodigd op een jacht voor een luxe cruise. Terwijl de bemanning voor de gasten zorgt, weigert de kapitein zijn hut te verlaten als het beroemde galadiner nadert.

Tickets