Films

AFTERSUN

Charlotte Wells

GB
102
min
2022
VO EN ST FR/NL

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven.

Datums

Vertoningen

ANATOMIE D'UNE CHUTE

Justine Triet

FR
150
min
2023
VO FR/EN ST FR/NL

Sandra, Samuel en hun visueel gehandicapte 11-jarige zoon Daniel wonen al een jaar ver weg van alles in de bergen.

Datums

Vertoningen

AUGURE

Baloji

BE, NL, CG
90
min
2023
VO ST FR/NL

Vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd, zien hun paden elkaar kruisen in een magisch-realistisch Congo. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Datums

Cinemamed - ALMOST ENTIRELY A SLIGHT DISASTER

Umut Subaşı

TR
63
min
2023
VO ST FR

Toeval brengt vier jongvolwassenen samen in het hedendaagse Istanbul. ALMOST ENTIRELY A SLIGHT DISASTER verkent op humoristische wijze de angsten van de nieuwe generatie. Gepresenteerd op het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - AMAL

Jawad Rhalib

BE
240
min
2023
VO FR ST NL

Amal, een lerares op een Brusselse school, moedigt haar leerlingen aan om een liefde voor lezen te cultiveren, zelfs als dat betekent dat ze zichzelf in gevaar brengen. Haar gedurfde manier van lesgeven zal hun leven veranderen.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - ANIMAL

Sofia Exarchou

AT, RO, CY, GR, BG
116
min
2023
VO GR ST FR

Het team van een Griekse badplaats bereidt zich voor op het toeristenseizoen, onder leiding van Kalia. Als de zomer warmer wordt en de druk toeneemt, worden hun nachten gewelddadig en Kalia's demonen openbaren zich in de duisternis. Maar wanneer de lichten weer aangaan, moet de show doorgaan.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - AVANT QUE LES FLAMMES NE S'ETEIGNENT

Mehdi Fikri

FR
96
min
2023
VFR

Na de dood van haar jongere broer tijdens een politie-inval, begint Malika een juridische strijd om de zaak voor de rechter te brengen. Maar haar zoektocht naar de waarheid brengt het evenwicht van haar familie in gevaar.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - BACKSTAGE

Afef Ben Mahmoud, Khalil Benkirane

MA, TUN, BE, FR, QAT, NOR, SAU
101
min
2023
VO ST FR

Aida, lid van een hedendaags dansgezelschap op tournee in Marokko, provoceert Hedi, haar levens- en podiumpartner, tijdens hun laatste voorstelling.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - BLUE ID

Burcu Melekoğlu, Vuslat Karan

TR
85
min
2022
VO ST FR

Op 4 oktober 2012 kreeg de Turkse tv-icoon Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie, een belangrijke stap in de bevestiging van zijn identiteit. Wanneer de media erachter komen, wordt zijn leven aan stukken gescheurd. Een beklemmend portret van systemische transfobie.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - CREATURA

Elena Martín Gimeno

ES
112
min
2023
VO ES ST FR

Nadat ze bij haar partner is ingetrokken, realiseert Mila zich dat ze haar verlangen kwijt is. Dan begint ze aan een ontdekkingsreis naar de diepten van zichzelf. Gepresenteerd tijdens de Directors' Fortnight in Cannes.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - DÉSERTS

Faouzi Bensaïdi

FR, DE, MA, BE
124
min
2023
VO AR ST FR

Mehdi en Hamid doorkruisen het zuiden van Marokko in gekreukte pakken en stropdassen. Hun missie: voor hun agentschap de achterstallige leningen terugvorderen die de arme drommels in deze afgelegen dorpen niet hebben afbetaald.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - HESITATION WOUND

Selman Nacar

TR
84
min
2023
VO ST FR

Canan, een strafrechtadvocaat, verdeelt haar tijd tussen de rechtszaal en de ziekenhuiskamer van haar moeder. Op de dag van de hoorzitting van een van haar cliënten, die verdacht wordt van moord, moet Canan een morele keuze maken.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - IO CAPITANO

Matteo Garrone

IT, BE, FR
121
min
2023
VO ST FR/NL

IO CAPITANO vertelt het ongelooflijke verhaal van twee jonge Senegalese mannen, Seydou en Moussa, die Dakar verlaten voor Europa. Een hedendaagse odyssee door de gevaren van de woestijn, de gevaren van de Middellandse Zee en de dubbelzinnigheden van de menselijke ziel.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - LA CHIMERA

Alice Rohrwacher

IT, CHE, FR
130
min
2023
VO ST FR/NL

Met zijn bende "tombaroli" plundert Arthur graven en archeologische wonderen. Hij heeft een gave die hij goed kan gebruiken: hij kan leegte voelen. De leegte van de aarde waarin de overblijfselen van een voorbije wereld liggen.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - LAST DANCE

Delphine Lehericey

BE, CH
82
min
2022
VFR

Germain, een contemplatieve gepensioneerde, wordt plotseling weduwnaar. Hij heeft niet eens tijd om op adem te komen wanneer zijn familie zich met zijn dagelijks leven bemoeit: onophoudelijke bezoekjes en telefoontjes, maaltijden die van tevoren zijn geregeld...

Datums

Vertoningen

Cinemamed - LAST NIGHT A WOMAN SAVED MY LIFE (écoute immersive)

90
min

★ Immersief luisteren naar het album en een ontmoeting met de singer-songwriter. In het album LAST NIGHT A WOMAN SAVED MY LIFE zingt Dominique Dalcan voor het eerst over zijn roots met het land Libanon, begeleid door vooraanstaande zangeressen uit de Arabische wereld.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - LE MOT JE T'AIME N'EXISTE PAS

Raphaële Benisty

FR
81
min
2023

Nadesh, Chérif en Anamiga behoren tot de duizenden tolken die elke dag uit de eerste hand vertellen over ballingschap en precaire leefomstandigheden om asielzoekers te ondersteunen. Hun stemmen vormen een onzichtbare schakel tussen hier en daar.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - LES ORDINAIRES - Behind the Mountains

Mohamed Ben Attia

TN, FR, BE, SA
98
min
2023
VO AR ST FR

Na 4 jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht, heeft Rafik maar één idee: zijn zoon meenemen achter de bergen om hem zijn wonderbaarlijke ontdekking te laten zien... Verbeelding als medium om het onzegbare op het scherm te brengen.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - NOTRE MONDE

Luàna Bajrami

XK, FR
85
min
2023
VO ST FR

Kosovo, 2007. Zoé en Volta verlaten hun dorp om naar de universiteit in Pristina te gaan. Aan de vooravond van de onafhankelijkheid, te midden van politieke en sociale spanningen, confronteren de twee jonge vrouwen de onrust van een land dat op zoek is naar zijn identiteit.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - OMAR LA FRAISE

Elias Belkeddar

DZ, FR
92
min
2023
VO ST FR

Omar, beter bekend als Omar la Fraise, is een ouderwetse bandiet. Gedwongen om op de vlucht te slaan in Algerije, leeft hij van zijn kleine plannetjes met zijn hulpje Roger.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - RAPITO

Marco Bellocchio

IT, FR, DE
125
min
2023
VO IT ST FR/NL

In 1858 stormden de soldaten van de paus het huis van de Mortara's binnen in de Joodse wijk van Bologna. Ze waren gekomen om Edgardo, hun zevenjarige zoon, mee te nemen. Het kind was blijkbaar in het geheim gedoopt door zijn verzorgster.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - SIROCCO ET LE ROYAUME DES COURANTS D'AIR

Benoit Chieux

BE, FR
81
min
2023
VFR

Juliette en Carmen, twee onverschrokken zusjes van 4 en 8 jaar, ontdekken een geheime doorgang naar Le Royaume des Courants d'Air, hun lievelingsboek. Veranderd in katten en van elkaar gescheiden, zullen ze stoutmoedig en gedurfd moeten zijn om de weg terug te vinden.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - THE YELLOW CEILING

Isabel Coixet

ES
94
min
2022
VO ES ST FR

De getuigenis van negen voormalige studenten van het Spaanse theater in Lleida die een klacht indienden tegen twee van hun docenten wegens seksueel misbruik.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - TRAVERSEES

Mahmoud Ben Mahmoud

TN, BE, FR
97
min
2023
VO ST FR/NL

★ In aanwezigheid van de regisseur. IN SAMENWERKING MET HET CENTRE DU CINÉMA EN CINEMATEK.

Datums

Vertoningen

Cinemamed - UPON ENTRY

Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vasquez

ES
74
min
2022

Diego, een stedenbouwkundige uit Venezuela, en Elena, een hedendaagse danseres uit Barcelona, hebben een visum gekregen om een nieuw leven te beginnen in de Verenigde Staten. Bij aankomst op het vliegveld van New York wordt het stel naar het immigratiekantoor gebracht.

Datums

Vertoningen

Club 35 - CHICKEN RUN 35mm - VO EN ST FR

Peter Lord, Nick Park

FR, US, UK
84
min
2000
VO EN ST FR

Dit meeslepende stop-motion, claymation avontuur vertelt het verhaal van een Amerikaanse haan die verliefd wordt op een prachtige hen op een Britse boerderij.

Datums

Vertoningen

Club 35 - HELL IN THE PACIFIC

John Boorman

US
103
min
1968

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden een Amerikaanse piloot en een Japanse marinekapitein achtergelaten op een onbewoond eilandje in de Stille Oceaan. Daar moeten ze hun vijandigheid beëindigen en samenwerken als ze willen overleven, maar zullen ze dat doen?

Datums

Vertoningen

CONANN

Bertrand Mandico

FR
105
min
2023
VO EN/FR/DE ST FR/NL

Terwijl hij door de afgrond zwerft, vertelt de hellehond Rainer Conanns zes levens door tijden, mythen en eeuwen heen. Vanaf zijn kindertijd, slaaf van Sanja en zijn barbaarse horde, tot zijn toetreding tot de hoogten van wreedheid, aan de poorten van onze wereld.

Datums

Vertoningen

En Cour(t)s de Route - L'AMOUR TOUT COURT

BE
76
min
2023
VO FR ST NL & VO NL ST FR

En Cour(t) de Route keert terug!

Datums

Vertoningen

FALLEN LEAVES (Les Feuilles Mortes)

Aki Kaurismäki

FI
81
min
2023
VO ST FR/NL

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven.

Datums

Family Time - CHICKEN RUN 35mm - VFR

Nick Park, Peter Lord

UK, US, FR
84
min
2000
VFR

Cette sympathique aventure en stop-motion et claymation raconte l'histoire d'un coq américain qui tombe amoureux d'une superbe poule dans une ferme britannique.

Datums

Vertoningen

HERE

Bas Devos

BE
86
min
VO FR ST NL

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij Shuxiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar doctoraatsstudie wijdt aan mossen.

Datums

Coming soon:

HOLLY

Fien Troch

BE, LU, NL
102
min
2023
VO NL ST FR

Holly is een 15 jarig meisje die een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben. Alle ogen zijn op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap.

Datums

HOW TO HAVE SEX

Molly Manning Walker

UK
91
min
2023
VO EN ST FR/NL

Om het einde van de middelbare school te vieren, gaan Tara, Skye en Em met hun vriendinnen voor het eerst op vakantie naar een populair vakantieoord aan de Middellandse Zee. Het trio verheugt zich op het ene feestje na het andere, de ene roes na de andere en de ene all-nighter na de andere.

Datums

JURASSIC PARK

Steven Spielberg

US
116
min
1993
VO EN ST FR

Een pragmatische paleontoloog die een bijna compleet themapark op een eiland in Midden-Amerika bezoekt, krijgt de taak om een paar kinderen te beschermen nadat een stroomstoring ervoor zorgt dat de gekloonde dinosaurussen van het park op hol slaan.

Datums

Vertoningen

L'ENFANT AU GRELOT

Jacques-Rémy Girerd

FR
52
min
1998
VFR

Een paar dagen voor Kerstmis, midden in een bos dat eruitziet als iets uit een sprookje, wordt de stilte van een dikke laag sneeuw verbroken door de val van een voorwerp uit de lucht: een mysterieuze rieten mand.

Datums

Vertoningen

L'ETOILE FILANTE

Gordon, Abel

BE
98
min
2023
VO FR ST NL

Boris, een barman in L'étoile Filante, leeft al 35 jaar ondergedoken nadat hij betrokken was bij een bomaanslag die verkeerd afliep. Zijn verleden duikt weer op als een slachtoffer hem vindt en wraak wil nemen.

Datums

Vertoningen

LA COLLINE AUX CAILLOUX - VFR

Marjolaine Perreten, Célia Tisserant, Arnaud Demuynck, Rémi Durin

FR, BE
52
min
2023
VFR

Een programma met drie korte films: a-t'en Alfred, Célia Tisserant & Arnaud Demuynck - 11' - NO DIAL Alfred moest zijn land ontvluchten vanwege de oorlog. Dakloos zwerft hij van weigering naar weigering. Op een dag ontmoet hij Sonia, die hem een koffie aanbiedt...

Datums

Vertoningen

LA FIANCEE DU POETE

Yolande Moreau

FR, BE
103
min
2023
VO FR ST NL

Mireille, een liefhebster van schilderkunst en poëzie, komt rond als serveerster in de cafetaria van de Beaux-Arts in Charleville, terwijl ze leeft van kruimeldiefstal en sigarettendoosjes.

Datums

Vertoningen

LE REGNE ANIMAL

Thomas Cailley

FR
128
min
2023
VO FR ST NL

In een wereld die geteisterd wordt door een golf van mutaties die sommige mensen geleidelijk in dieren veranderen, doet François er alles aan om zijn vrouw te redden, die getroffen is door dit mysterieuze fenomeen.

Datums

Vertoningen

LES SNULS - TOP OF THE BEST

Les Snuls

BE
92
min
2023
VFR

De SNULS TOP of the BEST is een compilatie van de beste SNULS-momenten uit 1999, na een loting die nauwgezet werd uitgevoerd door Maitre Vlésieux,

Datums

Vertoningen

L’INCROYABLE NOËL DE SHAUN LE MOUTON - no dial

Steve Cox

UK
52
min
2023
NO DIAL

Een programma met 2 korte films : Vrolijk kerstfeest, Timmy! (22 min) Shaun het Schaap, Ontsnappen aan Kerstmis (30 min)

Datums

MAY DECEMBER

Todd Haynes

US
117
min
2023

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen, bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling.

Datums

Coming soon:

MIGRATION - VFR

Benjamin Renner

US
82
min
2023
VFR

Dit najaar neemt Illumination, maker van de succesvolle komedies Minions, Despicable Me, Sing en The Secret Life of Pets, je mee op een wervelende vlucht naar het onbekende voor een originele, grappige, gevederde familievakantie in de sensationele nieuwe komedie VOGELVLUCHT Het leven van de familie

Datums

Coming soon:

MONSTER

Hirokazu Kore-eda

JP
126
min
2023
VO JP ST FR NL

Wanneer het gedrag van haar zoon Minato verandert, houdt Saori haar leraar Michitoshi verantwoordelijk. Ze stormt de school binnen en eist een onmiddellijke verklaring. Maar naarmate het verhaal zich ontvouwt, komt de waarheid geleidelijk aan aan het licht.

Datums

Coming soon:

PAST LIVES

Celine Song

US, KOR
113
min
2023
VO ST FR/NL

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet.

Datums

Vertoningen

PERFECT DAYS

Wim Wenders

JP, DE
123
min
2023
VO ST FR/NL

Hirayama werkt als toiletreiniger in Tokio. Hij lijkt tevreden met zijn eenvoudige leven. Hij volgt een gestructureerd dagelijks leven en besteedt zijn vrije tijd aan zijn passie voor muziek en boeken. Hirayama heeft ook een voorliefde voor bomen en fotografeert ze.

Datums

POOR THINGS

Yorgos Lanthimos

IR, UK, US
137
min
2023
VO EN ST FR/NL

Een jonge vrouw, weer tot leven gewekt door een onorthodoxe wetenschapper, vertrekt met een advocaat op een wervelend avontuur door de continenten. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt ze standvastig in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Datums

Coming soon:

PRISCILLA

Sofia Coppola

US
113
min
2023
VO ST FR/NL

Priscilla was 14 toen ze de 24-jarige Elvis ontmoette op een militaire basis in Duitsland. De man die al een internationale rock-'n-rollster was en het jonge schoolmeisje werden smoorverliefd. Maar hun levens liggen te ver uit elkaar om aan een toekomst samen te denken.

Datums

Vertoningen

RAPITO (L'Enlèvement)

Marco Bellocchio

IT, FR, DE
125
min
2023
VO IT ST FR/NL

Rapito, een aangrijpend historisch drama van regisseur Marco Bellocchio, speelt zich af in 1858 in de Joodse wijk van Bologna, waar de zevenjarige Edgardo wordt ontvoerd door soldaten van de paus.

Datums

Vertoningen

ROBOT DREAMS

Pablo Berger

ES
96
min
2023
NO DIAL

DOG woont alleen in Manhattan. Om zijn eenzaamheid te doorbreken, besluit hij een robot te bouwen en er zijn beste vriend van te maken. Op een trieste zomernacht wordt DOG gedwongen ROBOT op het strand achter te laten. Zullen ze elkaar ooit weerzien?

Datums

Vertoningen

SIROCCO ET LE ROYAUME DES COURANTS D'AIR

Benoît Chieux

FR, BE
75
min
2023
VFR

Juliette en Carmen, twee onverschrokken zusjes van 4 en 8 jaar, ontdekken een geheime doorgang naar Le Royaume des Courants d'Air, hun lievelingsboek. Veranderd in katten en van elkaar gescheiden, zullen ze stoutmoedig en gedurfd moeten zijn om de weg terug te vinden.

Datums

Coming soon:

THE BOY AND THE HERON

Hayao Miyazaki

JP
124
min
2023
VO ST FR NL

Mahito, een jongen die verlangt naar zijn moeder, stapt in een wereld die gedeeld wordt door zowel de levenden als de doden. In deze wereld, vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante.

Datums

Vertoningen

THE OLD OAK

Ken Loach

UK, FR, BE
113
min
2023
VO ST FR/NL

In een dorp dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen in het dorp brengt onrust, maar biedt ook nieuwe kansen.

Datums

UN SILENCE

Joachim Lafosse

BE
99
min
2023
VO FR ST NL

Astrid, de vrouw van een beroemde advocaat, zwijgt al 25 jaar en ziet het evenwicht in haar gezin instorten wanneer haar kinderen gerechtigheid eisen.

Datums

Coming soon:

VINCENT DOIT MOURIR

Stephan Castang

FR, BE
115
min
2023
VO FR ST NL

Vincent wordt uit het niets achtervolgd door vreemden. Elke keer als hij oogcontact maakt met iemand, hebben ze moorddadige bedoelingen en moet hij letterlijk rennen voor zijn leven. In eerste instantie probeert Vincent zijn dagelijkse bezigheden voort te zetten, totdat het uit de hand loopt.

Datums

VOGELVLUCHT - VNL

Benjamin Renner

US
82
min
2023
VNL

Dit najaar neemt Illumination, maker van de succesvolle komedies Minions, Despicable Me, Sing en The Secret Life of Pets, je mee op een wervelende vlucht naar het onbekende voor een originele, grappige, gevederde familievakantie in de sensationele nieuwe komedie VOGELVLUCHT Het leven van de familie

Datums

Coming soon:

WISH - VFR

Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

US
92
min
2023
VFR

In "Wish" doet Asha, een scherpzinnige idealist, een wens die zo krachtig is dat hij wordt beantwoord door een kosmische kracht - een kleine bal van grenzeloze energie genaamd Star.

Datums

Vertoningen