In de zalen

AUGURE

Baloji

BE, NL, CG
90
min
2023
VO ST FR/NL

Vier personages, die door hun familie en gemeenschap als heksen of tovenaars worden beschouwd, zien hun paden elkaar kruisen in een magisch-realistisch Congo. Alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ze ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Tickets

BONJOUR TRISTESSE

Otto Preminger

US
94
min
1958
VO EN ST FR

De verwende Cecile, 17, brengt haar zomer door aan de Franse Rivièra met haar rijke, weduwnaar, playboy vader en Elsa. Anne, de vriendin van haar overleden moeder, komt op bezoek en brengt veranderingen teweeg.

Tickets

IL PLEUT DANS LA MAISON - EN SUBT

Paloma Sermon-Daï

BE
82
min
2023
VO FR ST EN

Onder een verzengende zon zijn Purdey, zeventien, en haar broer Makenzy, vijftien, aan zichzelf overgelaten en proberen ze op eigen kracht rond te komen. Terwijl Purdey schoonmaakwerk doet in een hotelcomplex, verdient Makenzy wat geld door toeristen te bestelen.

Tickets

LA JETEE - ENGLISH VERSION

Chris Marker

FR
28
min
1962
VO EN

Het verhaal begint in Parijs, na de "Derde Wereldoorlog" en de nucleaire vernietiging van het hele aardoppervlak. De held is het proefkonijn van wetenschappers die een tijdcorridor willen herstellen zodat mensen in de toekomst voedsel, medicijnen en energiebronnen kunnen vervoeren.

Tickets

LE REGNE ANIMAL

Thomas Cailley

FR
128
min
2023
VO FR ST NL

In een wereld die geteisterd wordt door een golf van mutaties die sommige mensen geleidelijk in dieren veranderen, doet François er alles aan om zijn vrouw te redden, die getroffen is door dit mysterieuze fenomeen.

Tickets

SATURDAY NIGHT FEVER

John Badham

US
118
min
1977
VO EN ST FR

Elke zaterdag trekt Tony zijn wijde overhemd, uitlopende broek en plateauschoenen aan en gaat hij naar de enige plek waar hij gezien wordt als een god in plaats van een jonge punker - zijn plaatselijke disco.

Tickets

SWIMMING HOME

Justin Anderson

UK
99
min
2024
VO EN/GR ST FR/NL

Wanneer Isabel en haar familie bij hun vakantievilla aankomen, vinden ze Kitti naakt drijvend in het zwembad. Geheel onverwacht nodigt Isabel deze vreemdeling uit om te blijven. Kitti blijkt botanist te zijn en verzamelt giftige planten.

Tickets