GESPREK - MARILYN WATELET presenteerd "TOUTE UNE NUIT" van Chantal Akerman

Teruggaan

MARILYN WATELET PRESENTEERT TOUTE UNE NUIT

Naar aanleiding van de heruitgave van TOUTE UNE NUIT van Chantal Akerman, organiseert de Palace een unieke conversatie waarbij MARILYN WATELET zal spreken over het werk dat zij in 1982 als producteur voor deze film verrichtte. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Engels en wordt voorafgegaan door een vertoning van de film Toute une nuit om 9 uur (6,50€ en 4€ voor studenten).

Marylin Watelet is geboren in Brussel. Ze begon bij de Belgische televisie en richtte in de jaren 1970 samen met Chantal Akerman de maatschappij Paradise Films op. Ze werkte als toneelmeester, assistent-regisseur, productieleider en producent aan een dertigtal fictie- en documentairefilms van Chantal Akerman en andere filmmakers, terwijl ze vanaf 1992 les gaf aan het INSAS (Institut national supérieur des arts du spectacle) en vanaf 1994 documentairefilms maakte met Szymon Zaleski.

Naar aanleiding van de release van de film in onze zalen (04/10) openen we ook een archiefkast in de Paleiswinkel waar u verschillende archieven van de Belgische regisseuse Chantal Akerman kunt raadplegen.

Het evenement is gratis, maar u dient te reserveren bij de kassa (telefoon 025035796 of e-mail billetterie@cinema-palace.be)

Een evenement mogelijk gemaakt door de steun van Open Cinema.

 

>> RONDLEIDING OP 8/10 <<

Toute une nuit werd precies veertig jaar geleden in Brussel opgenomen, met "zijn bakstenen en horizontaliteit die doen denken aan New York", aldus Akerman. Brussel, het donkere theater van dit verhaal, is fundamenteel veranderd sinds de film uitkwam, zowel wat zijn gebouwen als zijn inwoners betreft. Het jaar 1982 was een keerpunt, met bouwterreinen die stil lagen en makelaars die de stad verwoestten in een poging tot stadsvernieuwing. Het centrum van Brussel werd aan zijn trieste lot overgelaten, terwijl de stad werd vervormd tot het Brussel dat we nu kennen. 

Géry Leloutre, stedenbouwkundige, architect en professor aan de ULB, neemt ons mee door het filmdecor dat getuigt van deze periode van beroering en de ontwikkeling van het centrum en de rand van Brussel.

Het bezoek kost 2 euro, reserveren is verplicht aan het loket (telefoon 025035796 of e-mail billetterie@cinema-palace.be). Voorafgaand is om 11.30 uur een vertoning van de film Toute une nuit gepland en het bezoek begint om 14.00 uur.

 

In samenwerking met