CLUB 35 - Yves Montmayeur presenteert "C'est arrivé près de chez vous"

Teruggaan

Elke tweede donderdag van de maand komt een filmpersoonlijkheid bij Palace om een echte filmfavoriet te delen. Een "klassieker" die (opnieuw) op het witte doek moet worden gezien.

Om dit seizoen van CLUB 35 mooi af te sluiten, zouden we deze donderdag de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu ontvangen om te praten over de film C'est arrivé près de chez vous, geregisseerd in 1992 door Rémy Belvaux, André Bonzel en Benoît Poelvoorde. Helaas deelde Alejandro González Iñárritu ons mee dat hij die dag niet aanwezig kon zijn om de film te presenteren. Het is dus Yves Montmayeur, regisseur van documentaires over cinema, die dit pareltje van het Belgische cinematografische erfgoed in 35mm-formaat zal presenteren.

Het is een unieke kans om deze grote Belgische film opnieuw op het witte doek te zien, en nog beter, in 35mm. Deze vertoning is de gelegenheid om de 30e verjaardag van de release van de film te vieren. De film werd aan het publiek voorgesteld tijdens La Semaine de la Critique in Cannes '92, waar hij de SACD-prijs, de internationale prijs van de critici en de speciale jongerenprijs won.

Synopsis: Ben verdient zijn brood als moordenaar. Vooral postbodes trekken zijn aandacht maar nooit valt hij de echte rijken aan. Ben heeft een filmploeg de toelating gegeven om hem te volgen. Wanneer er geleidelijk aan een vriendschap tot stand komt, wordt de ploeg langzaam maar zeker medeplichtig.

BE, 1992, 95min, VO FR

  • 19:00