SUN SCREENS - THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW in aanweizigheid van HollyWood Gem

Teruggaan

Een absolute flop toen hij in 1975 uitkwam, werd deze gekke musical van de ondergang gered door zijn fans die elke week in kostuum terugkwamen. De film is sindsdien een klassieker in het genre geworden en heeft nog steeds evenveel fans over de hele wereld. 

Hoewel u tijdens de vertoning niet met rijst en water mag gooien, wordt er verwacht dat u voor de gelegenheid verkleed komt! 

Wij zijn verheugd de ontembare HollyWood Gem, een groot fan van de film, te mogen verwelkomen, die de cultfilm voor de screening zal inleiden, samen met een kort muzikaal optreden in cinemascope. 

Maar wie is HollyWood Gem? 

Deze veteraan van de music-hall, een wezen van de nacht dat in een ander melkwegstelsel leeft, komt hier en daar langs om ons te verbazen met haar muzikale shows en toneelvoorstellingen - met een voorkeur voor aan de popcultuur thema's. Als stichtend lid van het collectief "Les Nuits Bas Nylon" heeft deze plaatselijke semi-beroemd, cabaretier, bijgedragen aan het succes van zalen in Brussel (voornamelijk) en Parijs (af en toe).  

Deze buitenaardse immigrant, een personage van wetenschap en fictie, werd als kind te dicht bij de aardse televisie opgevoed. Haar innerlijke wereld is er een van B tot Z films, kartonnen monsters, spandex superhelden, interstellaire reizen en Hollywood komedies. Herhaal haar naam niet drie keer voor een spiegel op nachten met volle maan, of voer haar niet na middernacht, of je hebt een staak en een zilveren kogel nodig om haar te kalmeren - waarschijnlijk niet voor altijd. Vandaag brengt HollyWood Gem vredige dagen door op de planeet Xanadu na haar afscheid van het podium en haar eigen dood te hebben geënsceneerd (zie: "Bas Nylon dans l’Espace - Les Spatiaux-Cookies Attaquent ! Elle Seule Peut Sauver l’Humanité"). Maar deze vriendelijke alien aarzelt niet om van tijd tot tijd interdimensionale kloven te lenen om ons nog een laatste keer te laten dromen voor een zogenaamde eindshow. 

Kunstenaar, artiest, tapdanser, scenarioschrijver, regisseur, alien wetenschapper, nerd, HollyWood Gem redde de wereld - veel - en, door haar moed, veranderde ze de wereld... of op zijn minst je avond. 

"HollyWood Gem is een groot kind van een planeet waar mensen liever space-cookies eten dan zich scheren. Want waarom niet." (Jean-Biche - Parijs).

  • 21:30

In samenwerking met