à l'affiche

ABOUT ENDLESSNESS

Roy Andersson

Sweden
78
min
VO ST FR/NL

Met ABOUT ENDLESSNESS vult Roy Andersson zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit.

Datums

BJIFF - FAMILY IN TRANSITION + BUTTERFLIES IN BERLIN

Ofir Trainin

60
min
HEBR ST FR

Datums

Vertoningen

CHATS PAR-CI, CHATS PAR-LA

FABRICE LUANG-VIJA, ÉMILIE PIGEARD

France, Belgique, Suisse
56
min
VFR

Des matous facétieux et attendrissants ! De la ronde Bamboule aux félins malins d’Orient, en passant par une course au loup et une pêche extraordinaire, ces quatre fables concoctées par Fabrice Luang-Vija sont un régal drôlatique et lyrique. Miaou miaou…

Datums

Vertoningen

CRASH - 4K

David Cronenberg

Canada
100
min
VO EN ST FR/NL

Op een avond raakt James betrokken in een auto-ongeval met Dr. Helen Remington, waarbij haar echtgenoot overlijdt. De twee ontdekken dat ze allebei seksueel opgewonden raakten van de crash, en sluiten zich al snel aan bij een groep auto-fetisjisten.

Datums

Vertoningen

EMA

Pablo Larraín

Chili
102
min
VO ST FR NL

EMA, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (NO, NERUDA, JACKIE), is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een reggaeton danseres die een zoektocht naar persoonlijke vrijheid start nadat een schokkende gebeurtenis haar huwelijk en familieleven neerslaat.

Datums

ETE 85

François Ozon

France/Belgium
100
min
VO FR ST NL

Het is de zomer van Alexis’ 16e verjaardag. Hij wordt tijdens een zeetocht met een zeilbootje aan de Normandische kust heldhaftig van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. Alexis heeft net de vriend van zijn dromen ontmoet. Maar zal de droom langer duren dan een zomer?

Datums

LA BONNE EPOUSE

Martin Provost

France
105
min
FR

Bitche, Moezel, eind 1967. Paulette Van Der Beck en haar man runnen al jaren een huishoudschool. Hun missie is om tienermeisjes te trainen om perfecte huisvrouwen te worden die onderdanig zijn aan hun man.

Datums

Vertoningen

LA ODISEA - LES LOSERS HEROIQUES

Sebastián Borensztein

Argentina
116
min
VO ST FR NL

In LA ODISEA maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man.

Datums

THE MIRROR (Zerkalo) - Restored Copy

Andrei Tarkovsky

RU
107
min
VO RU ST FR NL

Dit meest persoonlijke werk van Tarkovsky is een mengeling van jeugdherinneringen, nieuwsbeelden en gedichten van Tarkovsky's vader, en dé archetypische Tarkovsky-film. Nieuwe restauratie. Tijdens een zware zenuwinzinking herbeleeft de hoofdpersoon zijn jeugd.

Datums

Vertoningen

THE PIANO - La Leçon de Piano

Jane Campion

New-Zealand
121
min
VO EN ST FR/NL

Midden 19e eeuw. De stomme Ada trekt samen met haar dochtertje en piano naar Nieuw-Zeeland voor een gearrangeerd huwelijk met de rijke landeigenaar Stewart, maar wordt al snel begeerd door een lokale arbeider op de plantage, George.

Datums

UN FILS

Mehdi Barsaoui

Tunisie, France, Liban, Qatar
96
min
VO ST FR NL

Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Een race tegen de tijd begint, en diep begraven waarheden komen naar boven.

Datums

Vertoningen

YAKARI - VF

Xavier Giacometti

France
78
min

Alors que la migration de sa tribu est imminente, Yakari le petit Sioux part vers l'inconnu pour suivre la piste de Petit-Tonnerre, un mustang réputé indomptable. En chemin, Yakari fera la rencontre magique de Grand-Aigle, son animal totem, de qui il recevra une superbe plume...

Datums

Vertoningen

YAKARI - VNL

Xavier Giacometti

Frankrijk
78
min
NL V

Terwijl zijn stam klaar staat om verder te trekken, vertrekt de kleine Sioux Yakari naar het onbekende om de sporen te volgen van Kleine Bliksem: een ontembare mustang.

Datums

Vertoningen