UITGESTELD: ARS MUSICA: Cine-Concert: Het Spook van de Opera

Teruggaan

Een twintigtal musicals, een dozijn films en tv-films, een twintigtal stukken gecomponeerd voor deze films en musicals, een half dozijn stripverhalen; dat is het ongelooflijke palmares waarop Gaston Leroux kan bogen. Het neerploffen van een kroonluchter, de dood van een machinist, een machiavellistische gedaante, een spook (gedaante en spook zijn misschien slechts één), chantage met de bezetting van loge nr. 5, allemaal gehuld in raadselachtigheid en mysterie. Deze cocktail, ontsproten uit de pen van Gaston Leroux, werd een bestseller en daarna van 1925 tot nu een kaskraker in theaters en bioscopen,.
 
Benoît Delbecq en Claudia Solal  vervingen de originele soundtrack van de eerste filmversie uit 1925, die bestond uit muziek van Franz Schubert, symfonische muziek en kamermuziek en die totaal niet met de beelden overeenstemde, door een piano-vocaal improvisatieduet.
 
Ter gelegenheid van het Ars Musica festival bundelt de eclectisch improviserende zangeres Claudia Solal de krachten met Benoit Delbecq, hedendaags jazzpianist en componist, voor een stem- en pianoduo, geïnspireerd op de beelden van de (stille!) film, geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Rupert Julian. Deze ingreep volstaat om deze ietwat verouderde filmversie in een tegendaads eigentijds jasje te steken en een werk dat binnenkort honderd jaar oud is, weer tot leven te wekken.

  • 20:00
  • 12€ | 15€

In samenwerking met