PALACE x THÉÂTRE NATIONAL : "Jo" van Cédric Eeckhout

Teruggaan

Elke eerste donderdag van de maand kan je bij Palace de ”cinéma du réel” ontdekken met nooit eerder vertoonde films en erfgoed films van Belgische filmmakers.

Voor de BE CURIOUS van deze maand vertonen we de documentaire "JO" van Cédric Eeckhout, in samenwerking met het Théâtre National Wallonie-Bruxelles. Deze documentaire werd tegelijkertijd gefilmd met de voorstelling The Quest die Cédric Eeckhout van 20 tot 28/05/2022 in het Théâtre National zal presenteren.

Synopsis: Georgette Libertiaux, "Jo" zoals ze liever genoemd wordt, is een gepensioneerde kapster en woont in Namen met Simon, haar man van 25 jaar, die nu aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Onafhankelijk, strijdlustig en avontuurlijk, heeft zij er onlangs mee ingestemd haar jongste zoon Cédric te volgen in een theaterproject over Europa en het gezin. Een project waarvoor ze ter voorbereiding naar verschillende Europese steden moet reizen. Hoewel dit een zekere mate van organisatie vergt, neemt Jo het op zich en gaat ervoor.
"Jo" is het portret van een 74-jarige vrouw die, wat er ook gebeurt, vooruit gaat en er altijd voor kiest om aan de zonnige kant van het leven te blijven.

BE, 2021, 55min, OV FR/EN OT EN/FR

Meer info over THE QUEST in het Théâtre National: 
https://www.theatrenational.be/nl/activities/1978-the-quest

  • 19:00

In samenwerking met