Evènement
-

MILLENIUM FILM FESTIVAL

Teruggaan

 

Het Millenium Film Festival maakt een stop bij Palace als onderdeel van 4 uitzonderlijke vertoningen en een avond gewijd aan korte films.

Op het programma:

WOENSDAG 21 - 19:00

SOUS LA DOUCHE LE CIEL
van Effi & Amir

In Brussel werkt een groep burgers vijf jaar aan het vinden, financieren en rehabiliteren van een gebouw om er sanitaire voorzieningen te huisvesten, zodat de meest kwetsbare leden van de stad "zich kunnen opfrissen en weer het hoofd oprichten". Hun hindernisbaan, zowel financieel als administratief, ziet er als een thriller uit.

België - 2018 - 85 min - VOFR ST EN 

Belgische première in aanwezigheid van de regisseurs. De voorstelling zal worden gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.


VRIJDAG 23 - 19:00

SEE YOU IN CHECHNYA
van Alexander Kvatashidze

September 1999. Voor Alex, en de rest van de Georgiërs, leek de oorlog in Tsjetsjenië ver weg, alleen te zien op de schermen van de Russische media. Hij had nooit gedacht dat hij daarheen zou landen. Maar hij wordt verliefd op een Franse fotograaf die het conflict verslaat en beslist haar te volgen. Dat zal zijn leven ingrijpend veranderen: hij ontdekt de wereld van oorlogsverslaggevers, die elke dag vrijwillig hun leven inzetten... Gedurende 13 jaar zal hij hun pad volgen en luisteren naar de verhalen van deze hedendaagse helden. Het resultaat is een intieme film over oorlog en wat het doet met degenen die het documenteren.

Duitsland, Georgië, Estland, Frankrijk - 2016 - 69 min -  VO (engels, russisch, georgisch, frans, italiaans) st FR, EN

Voorstelling in aanwezigheid van de regisseur, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

 

MAANDAG 26 - 19:00

 

Een speciale avond om de korte films van jonge Belgische talenten te ontdekken, ter gelegenheid van 50 jaar steun aan de Belgische cinema.

SI TU ÉTAIS DANS MES IMAGES -17 min 
UN PORTRAIT DE FAMILLE CHINOIS - 30 min
JE SUIS UN MONSTRE - 17 min
THE JUNGLE KNOWS YOU BETTER THAN YOU DO - 20 min
LA MAZDA JAUNE ET SA SAINTETE - 10 min

 

DINSDAG 27 - 19:00

LA VIE EST LA
van Isabelle Rey

Een luchtstroom blaast door de gangen van de ziekenhuizen. Zachtjes, bieden de kunstenaars van de "Pont des Arts" artistieke prestaties in patiëntenkamers. Een vleugje kleur, een muzikale wind, een bubbel van dromen en poëzie, die het mogelijk maakt een tijdje te ontsnappen aan een moeilijke realiteit.

België - 2017 - 62 min - VOFR st EN

Belgische première in aanwezigheid van de regisseurs. De voorstelling zal worden gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

 

WOENSDAG 28 - 19:00

RÊVER SOUS LE CAPITALISME
van Sophie Bruneau

Op hun werkplek, thuis of in het openbaar delen de protagonisten van deze documentaire hun werkgerelateerde dromen en hun interpretatie. Deze gekwetste zielen verbeelden het subjectieve leed dat ze op hun werk ervaren op een poëtische, grafische en vaak ook grappige manier. Beetje bij beetje tekenen deze dromers en hun dromen het beeld van een wereld die gedomineerd is door het neoliberale kapitalisme.

België, Frankrijk - 2017 - 60 min - VOFR st EN

Belgische première in aanwezigheid van de regisseurs. De voorstelling zal worden gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

  • -