Groot interview met David Cronenberg + CRASH

Teruggaan

Ter gelegenheid van de release van de gerestaureerde versie van CRASH door Imagine Film Distribution zijn we vereerd u uit te nodigen voor het Grote Interview met David Cronenberg, live vanuit Toronto. Wij namen het initiatief om hem te laten interviewen door regisseur, scenarioschrijver en acteur Fabrice du Welz, die gretig inging op onze vraag om het gesprek met David Cronenberg te leiden vanuit cinema Palace. Dit interview (in het Engels) wordt gevolgd door de vertoning van de film CRASH in 4K.

David Cronenberg wordt vaak geprezen als één van 's werelds grootste en meest invloedrijke regisseurs en zijn films leverden hem veel lof en internationale erkenning op. Zijn filmografie is verrassend en pluriform en wordt sterk beïnvloed door de psychoanalyse. Zijn films stellen evenzeer het lichaam als de toekomst van de maatschappij en het individu in vraag.

Fabrice du Welz studeerde af aan de hogeschool INSAS en leverde al enkele zeer persoonlijke films af. Al sinds zijn cultdebuut CALVAIRE (2004) blijkt onze landgenoot immers gefascineerd door obsessieve liefde, onmogelijke minnaars en sluimerende waanzin, bij voorkeur in een dampend decor en een suspenserijk kader.

CRASH (1996), gerestaureerde versie in 4K, OV EN OT FR NL - Speciale Juryprijs op het Festival van Cannes 1996

Op een avond raakt James betrokken in een auto-ongeval met Dr. Helen Remington, waarbij haar echtgenoot overlijdt. De twee ontdekken dat ze allebei seksueel opgewonden raakten van de crash, en sluiten zich al snel aan bij een groep auto-fetisjisten. De leider van de groep, Vaughan, betrekt Helen en James bij zijn imitaties van beroemde auto-ongelukken.

  • 19:45