CONVERSATION AVEC ROGER BALLEN

Teruggaan

Met Stéphane Roy, cocurator van de tentoonstelling The Theatre of the Ballenesque, Centrale for Contemporary Art.
8 € – tentoonstelling + talk

Roger Ballen (geboren in New York, Verenigde Staten, in 1950) behoort tot de belangrijkste fotografen van zijn generatie. Hij woont en werkt reeds meer dan 30 jaar in Zuid-Afrika.
De afgelopen dertig jaar is zijn kenmerkende fotografiestijl geëvolueerd naar een eenvoudig, uitgepuurd formaat in zwart-wit.

In zijn vroegere werk is de link met de traditie van de documentaire fotografie duidelijk aanwezig, maar in de jaren 1990 begint Roger Ballen zijn eigen stijl te ontwikkelen, die toen de “Ballenesque” werd genoemd.
In zijn recentere fotoreeksen maakte hij gebruik van teken- en schildertechnieken, collage en beeldhouwtechnieken om volledig uitgewerkte decors te creëren. Geleidelijk bracht Ballen een nieuwe hybride esthetiek in zijn werk, dat niettemin steeds stevig verankerd is gebleven in de fotografie.

In zijn artistieke beoefening is Ballen steeds meer gewonnen voor de mogelijkheden om tekeningen te integreren in zijn fotografie. Dit resulteert in een aanzienlijke uitbreiding van zijn repertorium en zijn visuele taal. Door tekeningen te integreren in zijn foto- en videowerk levert de kunstenaar een krachtig getuigenis af over het menselijk lot en zijn creatieve potentieel.

Abonneer u op de nieuwsbrief van de CENTRALE!

Meer informatie over activiteiten, events, workshops van de CENTRALE , vindt u hier

 

 

 

 

  • 14:30 - 16:30
  • 8€

In samenwerking met