Evènement

BE CURIOUS - LA VIE EN KIT in aanwezigheid van de regisseur Elodie Degavre

Teruggaan

Eén donderdag per maand nodigt Palace u uit om de cinema van de werkelijkheid te ontdekken. Onuitgegeven of erfgoedtitels van Belgische filmmakers.

In februari wordt LA VIE EN KIT voorgesteld door Eric Van Overstraeten, decaan van de faculteit architectuur, bouwkunde en stedenbouw van de UCLouvain en Marcelle Rabonowicz, decaan van de faculteit architectuur van de ULB.

Na de vertoning is een ontmoeting-debat gepland met architectuurstudenten van de ULB (workshop "Commun-e") en de UCLouvain (seminarie "Art and Architecture"), in aanwezigheid van de directeur, Elodie Degrave.

LA VIE EN KIT

door Elodie Degavre

BE, 75', 2022, VO FR ST EN

Een staalstad die het gesprek van de buurt is. Huizen in Japanse stijl ontworpen door hun toekomstige kopers. Een bouwplaats in stukken, toevertrouwd aan studenten. In Charleroi, Luik en Brussel gaan drie architecten en een handvol utopische bewoners hun woonidealen verwezenlijken. Net uit mei 68 willen ze een meer menselijke architectuur, en proberen ze het revolutionaire en participatieve potentieel van kitwoningen aan te tonen. Een architecturaal avontuur dat hen al meer dan veertig jaar bezielt... Vervolgens begint een vrolijke verkenning die de regisseur, zelf een jonge architect, ertoe brengt haar beroep en de toekomst van onze huisvesting in vraag te stellen. Wat blijft er vandaag over van deze huizen van morgen?

  • 19:00