In de zalen

ARIZONA DREAM

Emir Kusturica

FR, US
142
min
1993
VO EN ST FR

Axel leeft meer in een wereld vol dromen en vliegende vissen dan in New York, waar hij woont. Hij staat op het punt te hertrouwen en zijn oom Leo, een autoverkoper uit Arizona, vraagt hem de VS door te reizen om zijn getuige te zijn.

Tickets

DO NOT EXPECT TOO MUCH FROM THE END OF THE WORLD

Radu Jude

RO, LU, FR
163
min
2023
VO ST FR/EN

Een overwerkte en onderbetaalde productieassistent rijdt rond in Boekarest om opnames te maken voor een veiligheidsvideo in opdracht van een multinational.

Tickets

GARFIELD - HEROS MALGRE LUI - VFR

Mark Dindal

US
101
min
2024
VFR

De wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! 

Tickets

INSIDE OUT 2

Kelsey Mann

US
96
min
2024
VO ST FR/NL

Disney en Pixar's "Inside Out 2" keert terug naar het hoofd van tiener Riley net op het moment dat het hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe Emoties!

Tickets

KINDS OF KINDNESS

Yorgos Lanthimos

GB
165
min
2024
VO EN ST FR/NL

KINDS OF KINDNESS is een tryptische fabel die volgt: een man zonder keuzes die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven, een politieagent die zich zorgen maakt omdat zijn vrouw die op zee verdween is teruggekeerd en een ander persoon lijkt te zijn, en een vrouw die vastbesloten is om een s

Tickets

LES PISTOLETS EN PLASTIQUE

Jean-Christophe Meurisse

FR
96
min
2024
VO FR ST EN

Léa en Christine zijn geobsedeerd door de zaak van Paul Bernardin, een man die ervan wordt verdacht zijn hele familie te hebben vermoord en daarna op mysterieuze wijze is verdwenen.

Tickets

LES TOUTES PETITES CREATURES - no dial

Lucy Izzard

UK
38
min
2024
NO DIAL

Volg de avonturen van Roos, Blauw, Oranje, Geel en Groen, een groep grappige, vertederende wezentjes. Deze kleine wezentjes van klei ontdekken spelenderwijs de wereld om hen heen.

Tickets

NAUSICÄA DE LA VALLEE DU VENT (Kaze no tani no Naushika)

Hayao Miyazaki

JP
117
min
1984
VO JP ST FR/NL

In de toekomst, nadat een apocalyptisch conflict een groot deel van het ecosysteem van de wereld heeft verwoest, leven de weinige overlevende mensen in semi-herbergzame omgevingen verspreid over wat een “giftige” jungle is geworden.

Tickets

NAUSICÄA DE LA VALLEE DU VENT - VFR

Hayao Miyazaki

JP
117
min
1984
VFR

Op een Aarde die verwoest is door de waanzin van de mens tijdens de “Zeven Dagen van Vuur” kon een handjevol mensen overleven in een vallei die beschermd wordt door de wind. Maar nu bedreigt een groeiend, giftig woud waarin alleen reusachtige, gemuteerde insecten wonen deze boerengemeenschap.

Tickets

ORLANDO - 4K Restored

Sally Potter

UK
93
min
1992
VO EN ST FR/NL

Op haar sterfbed smeekt koningin Elizabeth I haar favoriete Orlando om voor altijd jong te blijven. Zonder ooit oud te worden, doorloopt de androgyne jongeman de eeuwen, verandert voortdurend van geslacht en ontdekt liefde in verschillende vormen.

Tickets

PENDANT CE TEMPS SUR TERRE

Jérémy Clapin

FR
89
min
2024
VO FR ST NL

Elsa, 23 jaar, heeft altijd een hechte band gehad met haar oudere broer Franck, die 3 jaar eerder op mysterieuze wijze verdween tijdens een ruimtemissie. Op een dag wordt ze vanuit de ruimte benaderd door een onbekende levensvorm die beweert haar broer terug naar de aarde te kunnen brengen.

Tickets

SONS (VOGTER)

Gustav Möller

DK
100
min
2024
VO DK ST FR/NL

Eva, een voorbeeldige gevangenisbewaakster, komt voor een echt dilemma te staan wanneer een jongeman uit haar verleden wordt overgeplaatst naar de gevangenis waar ze werkt.

Tickets

SPOORLOOS (restored version)

George Sluizer

107
min
1988

Rex en Saskia, een jong verliefd stel, zijn op vakantie. Ze stoppen bij een druk benzinestation en Saskia wordt ontvoerd. Na drie jaar zonder enig teken van Saskia, begint Rex brieven te ontvangen van de ontvoerder.

Tickets

THE STATE OF THINGS (L'Etat des Choses)

Wim Wenders

GR, PT, FR
121
min
1982
VO EN ST FR

In Portugal, in een hotel dat verwoest is door een storm, is een filmploeg bezig met de opnames van The Survivors, de remake van een sciencefictionfilm uit de jaren 1950. Maar de producent verdwijnt plotseling zonder een cent op zijn naam en het filmen moet worden gestopt.

Tickets

THE ZONE OF INTEREST

Jonathan Glazer

UK
105
min
2023
VO DE ST FR/NL

THE ZONE OF INTEREST is de nieuwe film van Jonathan Glazer, bekend van UNDER THE SKIN, met een fenomenale hoofdrol van Sandra Hüller (TONI ERDMANN).

Tickets